Sammenligne forbrukslån

Sammenligne forbrukslån

Når man skal kjøpe en vare, for eksempel et nytt kjøleskap, er det enkelt å sammenligne priser. Det eneste du trenger å gjøre er å sjekke prisen på den aktuelle varen i butikk og på nettet, for så å kjøpe varen der hvor det er billigst. Med forbrukslån er det dessverre ikke like enkelt. Her setter bankene nemlig en individuell rente til sine kunder, basert blant annet på vedkommendes kredittscore. Vi ser nedenfor på hvordan du enklest kan sammenligne lån, for å velge tilbudet som er gunstigst for deg.

Stort spenn i renten på forbrukslån

Renten på et forbrukslån kan strekke seg helt fra 6 prosent og helt opp til 25 prosent. Det er en god indikasjon på at det er ekstremt viktig å sammenligne forbrukslån, for ikke å betale for mye på lånet. Hensikten med å sammenligne lån er å få den beste renten i markedet. Det vil selvsagt varierer fra person til person, på hva som er den beste renten. Men her må man ta utgangspunkt i seg selv og livssituasjonen. En som har god økonomi, nedbetalt alt av lån, vært i en fast jobb i mer enn 30 år, vil naturlig nok stille bedre enn en nyutdannet person med usikker fremtid.

Hva er en god rente på forbrukslånet?

Det er et spørsmål som mange stiller. Siden forbrukslån som kjent er et lån uten sikkerhet, vil renten alltid ligge over lån med pant i eiendeler, som blant annet boliglån. I følge Finanssans.no er det forbrukslån fra OPP Finans som kan gi ut den laveste renten, så lenge banken ser en høy sannsynlighet på av pengene blir betalt tilbake. Renten på forbrukslån bør heller ikke overstige renten på kredittkortgjeld. Renten på kredittkort utover rentefri periode, er skyhøy. Det er ikke uvanlig med renter på over 25 prosent på kredittkortgjeld. Forbrukslån vil da ligge mellom boliglån og kredittkortgjeld. Siden alle kunder utgir ulik risiko for bankene, vil det ikke være mulig å si nøyaktig hvilken rente som er god, og hvilken som ikke er det. Det man derimot kan si, på generelt grunnlag, er at en god rente på forbrukslån er under 15 prosent.

Sammenligne tilbud

Det er fort gjort å innhente tilbud fra bankene når du har dokumentasjonen klar (lønnsslipper og selvangivelse). De fleste vil gi deg et tilbud i løpet av få minutter, så lenge du bruker BankID som verifikasjon. Se gjerne en mer trinnvis forklaring av hvordan man anskaffer det beste forbrukslånet her. Det viktigste å huske på er uansett er søknadene ikke er bindene før du aksepterer dem.

Hva om du får helt eksakte lånetilbud?

Det kan hende at du mottar flere lånetilbud som tilbyr det nøyaktig lik rente på lånet. Da har du en god mulighet til å kontakte samtlige banker som kom med tilbudet, om at du har fått en tilsvarende tilbud fra en annen bank – og lurer derfor på om de kan «matche» tilbudet. Det er knallhard konkurranse for forbrukslån-kunder, så her bør det absolutt være mulig å bruke dette som et prutegrunnlag. Husk at en bitteliten reduksjon i renten kan ha enorm betydning på lang sikt.

Kilder:

https://finanssans.no/beste-forbrukslan

https://www.bisnode.com/norge/om-bisnode/scoring/

Comments are closed.