Kredittkort test

Kredittkort test

Tester av kredittkort gir ofte ikke et riktig bilde. Det er det flere årsaker til: det kan hende at testen kun tar med aktører som de har et samarbeid med. Testen kan også vektlegge faktorer som ikke gjenspeiler dine bruksområder. De kan f.eks vektlegge den effektive renten, når du aldri har hatt vanskeligheter med å betale tilbake før rentene begynner. Eller at kortet gir rabatter på drivstoff, når du ikke eier en bil. Poenget er at det beste kredittkortet for andre, ikke nødvendigvis er det for det.

Og løsningen?

Sammenlign kredittkortene på egenhånd! Det ville selvfølgelig tatt lang tid å gå i gjennom alle aktørene betingelser, fordeler og ulemper. Heldigvis finnes det oversikter som er bedre enn kredittkort-tester. På denne siden finner du oversikt over stort sett alle kredittkort i markedet. Da kan du gjøre din egen lille test og komme frem til hvilket kort som er best for deg.

Hva kjennetegner et godt kredittkort?

Vi legger merke til at kredittkortene med høyest rente utover rentefri periode, også er de kortene som har flest og høyest rabatter. Det gjør at man tenker at ikke alle av deres kunder klarer å betale tilbake i tide. Hvis ikke ville ikke aktøren tilbudt slike fordeler og heller endt med tap. Det er kynisk å tenke at noen må tape penger for at andre skal dra nytte av fordelene, men slik er realiteten.

Utover dette er et godt kredittkort et kort som først og fremst inkluderer gratis reiseforsikring. Det et nesten villedende å ikke tilby dette, ettersom de fleste regner med det som en selvfølge. Det har dessverre ført til at folk har reist på ferie uten forsikring. Noen har til og med vært så uheldige å blitt skadet på turen, uten at de har fått fem øre i hjelp.

Cashback og rabatter

Alle kredittkort med respekt for seg selv (?) har cashback eller rabatt, eller begge deler (!). Men det hjelper lite som vi nevnte innledningsvis om du får rabatt hos noen du aldri vanligvis kjøper hos. Finn derfor kortet som ikke nødvendigvis har de høyeste rabattene, men som faktisk har rabatt der hvor du handler. Dersom det er cashback på kredittkortet er saken enkel. Da får du «tilbake» penger av alt du har brukt uansett.

Les også: 10 enkle tips til en bedre privatøkonomi

 

Comments are closed.