Beste forbrukslån 2018

Beste forbrukslån 2018

Med beste forbrukslån 2018 mener vi ganske enkelt det lånet med markedets laveste rente i år. Siden renten settes individuelt, vil man ikke kunne gi en enkel oversikt over hvilken bank som gir den beste renten på lånet. Her må man selv være aktiv å søke om lån fra banker, for så å sammenligne tilbudene opp mot hverandre. Det finnes også låneagenter, som for eksempel Lendo, som gjør jobben for deg. Den eneste ulempen med å benytte seg av låneagenter er at de kun sender lånesøknaden inn til banker som de har et samarbeid med.

I denne artikkelen ser du hvordan du sikrer deg det beste forbrukslånet for 2018.

Først: få oversikt over banker som tilbyr forbrukslån

I tabellen nedenfor har vi listet opp hvilke banker som tilbyr forbrukslån (lån uten sikkerhet) til sine kunder. Oversikten er ikke uttømmende, men vil allikevel være mer enn nok som grunnlag til å sammenligne tilbud fra flere aktører for å få en god rente.

Bank Lånerente Søk
Komplett Bank Fra 7,90% Gå til Komplett Bank
Eks: Eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år
Etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-
Re:member Fra 7,95% Gå til Re:member
Eks: Eff.rente 16,93%, 65.000,- o/5 år
Etabl.gebyr 750,- Totalt 94.303,-
OPP Finans Fra 7,50% Gå til OPP Finans
Eks: Eff.rente 17%, 65.000,- o/5 år
Etabl.gebyr 825,- Totalt 94.150,-
Bank Norwegian Fra 8,99% Gå til Bank Norwegian
Eks: Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år
Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

(Oppdatert 31.mars 2018)

Neste: sende inn lånesøknader

Det beste forbrukslånet
FLERE SØKNADER: For å finne det beste forbrukslånet, må du sende inn flere lånesøknader.

Det er dessverre mange som velger det første og beste lånet, uten å ha sammenlignet tilbudet med andre aktører. Det kan bety at du får innvilget et lån som er blant markedets dyreste lån, uten selv å være klar over det. Da er det bittert å se tilbake at lånet kunne kostet deg vesentlig mindre i rentekostnader, om du bare hadde tatt deg noen ekstra minutter til å hente inn flere tilbud. For å finne beste forbrukslån er du nødt for å sammenligne tilbud.

Det går raskt å sammenligne

Bankene krever som regel kopi av siste lønnsslipp (eller næringsoppgave for selvstendig næringsdrivende) og siste års selvangivelse. Får du lønnsslippen på papir, tar du ganske enkelt bilde av den og laster den opp på PCen. Selvangivelsen henter du på Altinn.no. Innhenting av nødvendig dokumentasjon er gjort på få minutter.

Når du først har dokumentasjonen klar, er det fort gjort å sende inn opplysninger til flere banker. Det eneste du må gjøre flere ganger er å skrive inn personalia, laste opp dokumentasjon, samt velge lånebeløp og nedbetalingstid. Det er med andre ord ingen unnskyldning at det er tidkrevende å sende inn lånesøknader til flere banker, når det ikke tar mer enn et kvarter.

Lånesøknaden er ikke bindende

En annen grunn til at noen ikke velger å sende inn mer enn én lånesøknad, er at de tror de er bundet til lånet når banken kommer med tilbud om å få innvilget lånet. Det er derimot helt feil. Du står fritt til å sende inn så mange søknader som du vil, uten å være forpliktet til noe som helst. Det er først når du eventuelt aksepterer et lånetilbud at du er juridisk bundet til lånet.

Til slutt: sammenlign lånetilbud og velg det beste forbrukslånet

Når du har mottatt lånetilbud fra bankene, er det på tide å sammenligne vilkårene. Her er den effektive renten som er alfa og omega. Til forskjell fra nominell rente, vil den effektive renten også medregne andre kostnader som termin- og etableringsgebyr. Du velger ganske enkelt lånet med den laveste effektive renten, som også er ditt beste forbrukslån.

Minst tre lånetilbud

Vi anbefaler at du helst har tre ulike lånetilbud som du kan sammenligne opp mot hverandre. Da vil du være sikrere på at du får et forbrukslån som er konkurransedyktig.

Bruk av låneagenter

For deg som likevel ikke vil gjøre jobben med å innhente lånetilbud på egenhånd, finnes det låneagenter som gjør jobben for deg. Slike aktører er helt upartiske, men vil som nevnt bare innhente tilbud fra banker de samarbeider med. Ulempen er derfor at du kan gå glipp av banken med det beste forbrukslånet, hvis låneagenten ikke har samarbeid med den aktuelle banken.

Tips angående forbrukslån

De tre stegene ovenfor hjelper deg med å finne det beste forbrukslånet. Når lånet er innvilget, er det fortsatt mer du kan gjøre for å få rentekostnadene til et minimum. Her er tipsene:

  • Aldri lån mer enn hva du har behov for – Det er fort gjort å runde oppover når man skal velge lånebeløpet. Plutselig har man lånt flere tusen kroner mer enn nødvendig, noe som vil gå ut over de totale rentekostnadene.
  • Forbrukslån bør prioriteres – Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som også betyr at renten ligger på et høyere nivå enn lån med pant i eiendeler (boliglån og billån). Bortsett fra kredittkortgjeld, bør forbrukslånet nedbetales først. Bruk gjerne feriepenger eller penger tilbake på skatten til å nedbetale ekstra. Selv om du har forhåndsvalgt en nedbetalingsperiode, betyr ikke det at du står fritt til å nedbetale så mye du vil.
  • God historikk lønner seg – Kan du vise til god betalingshistorikk, vil bankene kunne gi deg en lavere rente neste gang du skal låne penger. Det reduserer bankenes sannsynlighet for at du ikke innfri lånet. Det er her kredittscore blir brukt som et verktøy til å analysere kundens kredittverdighet.
  • Markedet endrer seg – Selv om du fikk et av markedets beste betingelser på lånet ved låneopptak, betyr ikke det at det nødvendigvis kommer til å forbli slik. Sørg derfor for å holde deg oppdatert (gjerne én gang i året) på hvilke utlånsrenter andre bankere opererer med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *