10 enkle tips til en bedre økonomi

10 enkle tips til en bedre økonomi

I denne artikkelen gir vi deg 10 enkle tips som kan gi deg en bedre privatøkonomi.

  1. Sørg for at du alltid har en solid bufferkonto med minst tre ganger din egen månedslønn. På den måten er du sikret mot uforutsette hendelser som krever tilgang på raske penger. Det er også en sikkerhet for å komme seg i en ny jobb, dersom man skulle være så uheldig å miste jobben.
  2. Feriepenger skal hovedsakelig brukes på ferie. Men det er også en gyllen mulighet til å nedbetale gamle skylder, som for eksempel kredittkortgjeld og forbrukslån.
  3. Fokuser like mye på å spare penger, som det å tjene penger. Det finnes mange sparetips der ute, men ikke fullt så mange tips om hvordan du kan tjene mer penger. Begge deler er like viktig for en god økonomi.
  4. Du vil som regel finne lavere priser i nettbutikker enn i fysiske butikker. Sjekk derfor alltid priser på nett først. Her kan man bruke Prisjakt.no eller Prisguide.no for å raskt få oversikt over de billigste prisene.
  5. Dersom du strengt talt ikke har behov for bil, så vil lommeboken takke deg dersom du ble kvitt den. Bil i Norge er et eneste stort pengesluk, og det er ikke uvanlig at den vil koste deg over 300 kroner hver eneste dag. Da er kostnader som forsikring verdifall, drivstoff tatt med i regnestykket.
  6. Du vil aldri spare penger på å handle varer på tilbud, du bruker bare mindre isolert sett. Den eneste måten å spare penger på er å sette penger til siden og ikke bruke dem.
  7. Èn gang i året bør du gå igjennom dine betingelser på strøm, forsikring, lån og mobil. Selv om du hadde gode betingelser ved oppstart, betyr ikke det nødvendigvis at det vil forbli slik.
  8. Unngå å gå på café. En kaffe latte til 56 kroner, 3 ganger i uken, vil utgjøre hele 8.736 kroner i året – bare på kaffe!
  9. Vær prisbevisst når du er å handler. Det er mange varer som koster mye mer enn man tror.
  10. Gå gjennom kontoutskriften bra banken én gang i måneden. Da får du god oversikt over hvor og hva du har brukt penger på, slik at du ser hva du kan kutte ut.
Comments are closed.